FORD FOCUS
Cu un exterior complet restilizat, mai sculptat, si cu un spatiu in cabina mai avansat si mai sofisticat ca niciodata, acesta este cel mai rafinat Focus de pana acum.

Noul Ford Focus

Cu un exterior complet restilizat, mai sculptat, şi cu un spaţiu în cabină mai avansat şi mai sofisticat ca niciodată, acesta este cel mai rafinat Focus de până acum.

Acest model din generația următoare integrează, de asemenea, o gamă largă de noi tehnologii remarcabile. De exemplu, Ford SYNC 2 cu comandă vocală şi ecran tactil de 8” îţi permite să controlezi în mod intuitiv sistemele de navigaţie, divertisment şi climatizare ale maşinii, doar cu ajutorul vocii. Sistemul de asistenţă activă la parcare a fost îmbunătăţit pentru a-ţi uşura parcările paralele, cât şi pe cele perpendiculare.

O gamă largă de motoare pe benzină şi diesel de ultimă generaţie îţi oferă echilibrul perfect dintre putere şi economie de combustibil, iar transmisia PowerShift avansată şi schimbările treptelor de viteză cu un schimbător cu padele maximizează performanţa şi eficienţa.

Află mai multe despre experienta la volan, nivelurile de performanta si eficienta, dotările de siguranţă şi designul noului Focus.

Exterior

Stilizare îndrăzneaţă, detalii şi caracteristici de design superbe, precum noua grilă şi luminile spate optimizate, se combină pentru a face din noul Focus combinaţia perfectă de formă şi funcţie.

29435687

Interior

Reproiectat în întregime, interiorul duce rafinamentul unui Focus la nivelul următor. Atât stilul, cât şi calitatea sunt dublate de substanţă, dispunerea în spaţiu punând fiecare comandă, dotare şi spaţiu de depozitare inteligentă la îndemână, în mod intuitiv.

1817

Jante

Creează o imagine care să ţi se potrivească stilului tău, alegând dintr-o gamă largă de jante special proiectate.

2221
20
19

23

Principalele aspecte tehnice

Ford Focus înseamnă un stil de conducere dinamic. Vei regăsi toate elementele care pot face această experienţă să fie mai distractivă, mai antrenantă şi cu mai multe satisfacţii. Ai la dispoziţie o serie de opţiuni pentru optimizarea sistemului audio, pentru ca pasagerii tăi să fie cât mai destinşi.

Putere

Motorizare
O gamă largă de motoare avansate asigură puterea noului Focus. Toate au capacităţi şi randamente diferite, iar acestea sunt cele mai recente adăugiri la gama existentă. Pentru o comparaţie completă, consultă secţiunea cu Fapte şi Statistici.
EcoBoost 1,0L
O nouă versiune a surprinzător de puternicului motor EcoBoost de 1 l va asigura emisii de CO2 sub 100 g/km: este primul vehicul de familie non-hibrid, pe benzină, din Europa care să ofere acest lucru.

 25 Putere şi eficienţă fără compromis
Motorul EcoBoost de 1,5 litri reprezintă o nouă adăugire la gama de succes EcoBoost. Motorul a fost redus în mod inteligent de la modelul EcoBoost de 1,6 litri, pentru a asigura un nivel mai redus al emisiilor şi o economie de combustibil mai mare… fără a compromite puterea şi manevrabilitatea. Disponibil în: variante de 150 sau 180 CP şi cu transmisie manuală cu 6 trepte de viteză. Începând din primăvara anului 2015 va fi disponibilă şi o variantă automată.

Putere diesel cu emisii reduse
Motorul diesel de 2,0 litri este, de asemenea, nou şi este disponibil în variante cu 150 CP şi cu transmisie manuală sau automată PowerShift, cu 6 trepte de viteză. Acest nou motor diesel asigură o reducere semnificativă a emisiilor faţă de varianta diesel de 2,0 litri pe care o înlocuieşte.

Manevrabilitate

Manevrabilitate
Experienţa la volanul unui Focus este legendară. Iar cu ajustări de fineţe suplimentare, noul Focus asigură niveluri sporite de aderenţă, control şi manevrabilitate, indiferent dacă mergi cu viteză constantă, virezi sau frânezi. Cu ajutorul transmisiei automate, poţi beneficia, de asemenea, de viteza şi controlul la îndemână asigurate de comenzile de schimbare automată, cu manete.

26 Control maxim la viraje
Controlul vectorului de cuplu echilibrează cuplul motorului între roţile din faţă, pentru a se potrivi tipului de carosabil şi condiţiilor de condus. Acţionând de 100 de ori pe secundă, sistemul este de 33 de ori mai rapid decât o clipire din ochi. Ceea ce înseamnă o aderenţă mai bună şi manevrabilitate de precizie extremă, după cum vei descoperi în momentul accelerării în curbe.
 27 O călătorie mai rafinată
Un sistem de suspensie spate multi-braţ Control Blade îţi asigură o deplasare lină şi reacţii extrem de precise, feedback intuitiv de la drum şi o călătorie silenţioasă, chiar şi în timpul accelerării.
Manevrabilitate
 28 Foloseşte mai puţin combustibil cu funcţia Auto-Start-Stop
Atunci când te opreşti la semafor sau când aştepţi într-o coloană, Auto Start-Stop poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum ventilaţia, radioul şi Ford SYNC). De îndată ce eşti gata de plecarea de pe loc, apasă pe pedala de ambreiaj şi selectează prima treaptă de viteză, ca de obicei, iar sistemul porneşte din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop este deosebit de eficient în oraş.
29 Reîncarcă-ţi bateria mai eficient
Spre deosebire de sistemele convenţionale, sistemul de încărcare regenerativă inteligentă reîncarcă bateria doar atunci când este nevoie şi, ori de câte ori este posibil, evită realizarea acestei operaţiuni atunci când apăsați pedala de acceleraţie. Acest lucru poate reduce şi mai mult consumul de combustibil şi nivelul de emisii.
 30 Aerodinamicitate mai bună pentru economie mai mare
Atunci când conduci cu viteză redusă, sistemul de închidere automată a grilei radiatorului ţine orificiile de ventilaţie de la nivelul grilei deschise pentru a răci motorul. Când prinzi viteză, acesta se poate închide automat, îmbunătăţind aerodinamicitatea şi ajutând la economisirea de combustibil. În timp, această tehnologie poate face o mare diferenţă.
 31 Schimbări ale treptelor de viteză mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil
Indicatorul de schimbare a vitezei de pe panoul de bord îţi arată momentul optim de schimbare a treptei de viteză, pentru o eficiență maximă a consumului de combustibil. Aceasta reprezintă o modalitate simplă și eficientă de a asigura deplasări cât mai economice.
 32 Un ajutor pentru a conduce mai eficient
Sistemul inovator Ford Eco Mode evaluează în mod continuu efectele stilului personal de condus asupra consumului de combustibil. Acesta analizează viteza, schimbarea treptelor de viteză, frânarea şi nivelurile de anticipare, plus raportul personal de deplasări pe distanţe scurte şi lungi. Apoi, software-ul inteligent îţi oferă recomandări legate de modul de îmbunătăţire a economiei de combustibil.

Principalele aspecte tehnice

Ford Focus înseamnă un stil de conducere dinamic. Vei regăsi toate elementele care pot face această experienţă să fie mai distractivă, mai antrenantă şi cu mai multe satisfacţii. Ai la dispoziţie o serie de opţiuni pentru optimizarea sistemului audio, pentru ca pasagerii tăi să fie cât mai destinşi.
Tehnologia condusului
 33 Cea mai recentă tehnologie hands-free
Ford SYNC 2 cu comandă vocală şi ecran tactil duce sistemul de informaţii şi divertisment la un nivel superior, prin adăugarea unui ecran tactil color de 8”, opţional. Acest afişaj de înaltă rezoluţie îţi oferă controlul intuitiv asupra mai multor funcţii cheie, inclusiv telefon, sistem audio, climatizare şi, opţional, navigaţie, prin intermediul vocii sau al atingerii.
 34 Parcare şi mai uşoară
Tehnologia îmbunătăţită de asistenţă activă la parcare te poate ajuta să parchezi fără ajutorul mâinilor în locuri de parcare dispuse paralel, uşurându-ţi, de asemenea, parcarea în spaţii dispuse perpendicular (precum parcările cu mai multe etaje). Tehnologia poate detecta un spaţiu, controlând apoi direcţia în timp ce tu rulezi cu spatele pentru a ocupa locul. În plus, sistemul de asistenţă la ieşirea din parcare este proiectat pentru a te ajuta să ieşi din cele mai strâmte spaţii.
35 Schimbă treptele de viteză rapid, cu vârfurile degetelor
Alege o transmisie automată şi vei beneficia de opţiunea Comenzi de schimbare automată, cu padele, în stilul maşinilor de mare performanţă. Padelele sunt fixate pe ambele părţi ale volanului şi, cu ajutorul comenzilor din dreapta pentru trecerea în treapta superioară şi stânga pentru treapta inferioară, poţi schimba rapid treptele de viteză cu vârfurile degetelor, chiar şi în viraje.
 36 Ford PowerShift. Rapid şi cu economie de combustibil
Îmbinând confortul asigurat de transmisia automată cu controlul asociat unei cutii de viteze manuale, această cutie de viteze avansată, cu şase trepte de viteză, preselectează următoarea treaptă pentru tine, pentru a nu pierde din putere atunci când treci de la o treaptă de viteză la alta. Schimbările de trepte uluitor de rapide şi uniforme ale PowerShift fac din condus o experienţă mai plăcută, economisind în acelaşi timp combustibil şi reducând emisiile de CO2 în comparaţie cu o transmisie automată obişnuită.
 37 Ajutor atunci când frânezi la viteze mai mari
Sistemul de frânare activă reprezintă o dotare de siguranţă nouă şi inovatoare, care funcţionează atunci când te deplasezi cu viteze de peste 50 km/h (pe autostradă, de exemplu). Tehnologia utilizează un RADAR pentru a scana drumul din faţă şi, dacă stabileşte că este posibilă o coliziune, te va avertiza. Dacă nu reacţionezi, sistemul încarcă frâna şi începe să frâneze pentru a te ajuta să încetineşti. La viteze mai mici de 50 km/h, o altă tehnologie vă stă la dispoziţie pentru a te ajuta: Active City Stop. Combinate, aceste două tehnologii îţi oferă siguranţa asistenţei la frânare la toate
 38 Ajută la un condus mai sigur în oraş
Accidentele în trafic la viteză mică, cu opriri şi porniri frecvente, au loc mult prea des (mai ales pe străzile aglomerate din oraşe). Sistemul Active City Stop este conceput pentru a te ajuta să le eviţi sau să reduci impactul acestora. Dacă sistemul detectează că maşina din faţă s-a oprit brusc, iar tu te deplasezi cu mai puţin de 50 km/h, va acţiona automat frânele. Ca dovadă a caracterului său inovator, tehnologia Active City Stop a primit premiul Advanced oferit de Euro NCAP pentru siguranţă.*
Atenţionare în caz de pericole
În timp ce parchezi, senzorii de pe aripile din spate pot detecta pericolele de pe fiecare parte a maşinii şi te pot atenţiona, ajutându-te să le eviţi.
 39 Sesizează vehiculele pe care tu le-ai putea rata
Alerta la intersectarea cu traficul este o tehnologie în întregime nouă, care face acum parte din Sistemul de asistenţă pentru unghiul mort (BLIS). Atunci când ieși cu spatele dintr-un loc de parcare şi ai vizibilitate redusă asupra situaţiei traficului, Alerta la intersectarea cu traficul detectează vehiculele care se apropie și emite un sunet de avertizare. Această tehnologie declanșează o lumină pe oglinda retrovizoare exterioară (stânga sau dreapta, în funcție de direcția din care se apropie vehiculele).
 40 Oglinzi care văd ce tu nu poţi vedea
Un Sistem de asistenţă pentru unghiul mort (BLIS) te poate ajuta să schimbi benzile mai în siguranţă. Aceasta deoarece senzorii RADAR pot scana unghiurile moarte de pe ambele părţi ale vehiculului. Şi dacă detectează un vehicul pe care tu nu îl poţi vedea, o lumină portocalie afişată în mod vizibil în oglinda laterală de pe partea corespunzătoare se va aprinde pentru a te avertiza. BLIS este prevăzut, de asemenea, cu o tehnologie complet nouă, Alerta la intersectarea cu traficul.
 41 Te ajută să vezi, fără a-i orbi pe ceilalţi șoferi
O funcţie utilă pentru deplasările pe timp de noapte, faza lungă automată comută temporar la fază scurtă atunci când detectează trafic din sens opus sau un alt autovehicul în faţă, pentru a nu-i orbi pe ceilalţi şoferi. Aceasta revine apoi automat la faza lungă, oferindu-ţi vizibilitate maximă. Faza lungă automată este disponibilă ca dotare opţională cu Avertizarea de menţinere a benzii.
 42 Eşti obosit? Sistemul de avertizare a şoferului poate simţi acest lucru
Sistemul de avertizare a şoferului monitorizează constant stilul personal de condus şi este conceput să detecteze orice variaţie cauzată de oboseală. Dacă sistemul detectează că devii mai puţin vigilent, o pictogramă de avertizare apare pe afişaj, sugerându-ţi să iei o pauză. Dacă gradul de vigilenţă la volan scade şi mai mult, mesajul este repetat şi este însoţit de un semnal sonor.
Un sistem avansat care te ajută să-ţi păstrezi banda
Sistemul de menţinere a benzii de rulare utilizează o cameră orientată în faţă, pentru a detecta dacă ai ieşit în mod accidental de pe banda ta de deplasare. Sistemul de avertizare la părăsirea benzii te avertizează apoi printr-o vibraţie a volanului şi prin afişarea unui indicator de avertizare vizuală. Dacă reacţionezi mai greu sau nu reacţionezi deloc, Sistemul de asistenţă la păstrarea benzii îţi poate oferi asistenţă la direcţie, pentru a te ajuta să revii pe banda corectă. Această tehnologie este concepută pentru suprafeţe rutiere cu mai multe benzi (precum autostrăzile), aşa că se va dezactiva automat la viteze mai mici de 65 km/h, putând fi dezactivată şi manual.
 43 Tempomat care se poate adapta automat
Cu ajutorul tehnologiei Tempomat Adaptiv, alege viteza cu care doreşti să te deplasezi, iar sistemul o va menţine constantă. Dacă senzorul RADAR încorporat detectează un vehicul în faţă, acesta va încetini maşina pentru a menţine o distanţă prestabilită. De îndată ce drumul din faţă este liber, sistemul va accelera până la viteza aleasă.
 39 Te ajută să păstrezi o distanţă de siguranţă
Panoul de bord este prevăzut cu o funcţie de indicare a distanţei. Aceasta afişează în mod continuu distanţa până la vehiculul din faţă şi aprinde un sistem de pictograme colorate ca luminile de semafor, în funcţie de setările de proximitate alese. Alerta de distanţă te poate avertiza, de asemenea, printr-un simbol de avertizare roşu, dacă te apropii prea mult de vehiculul din faţă.
Faruri inteligente
Farurile bi-xenon sunt prevăzute cu un sistem avansat de iluminare adaptivă, care se adaptează în mod inteligent la situaţia de condus. În funcţie de tipul de drum, această tehnologie comută automat între patru tipuri diferite de modele de fază, pentru a-ţi asigura cea mai bună distribuţie a luminii. Sistemul poate include, de asemenea, lumini pentru viraje, care se mişcă în funcţie de schimbările de direcţie.

Singura maşină premiată cu patru trofee Euro NCAP pentru siguranţă

Ford Focus este prima maşină premiată cu patru trofee Euro NCAP – Advanced Safety Rewards. Acestea sunt menite să recompenseze tehnologiile inovatoare în domeniul siguranţei auto. Tehnologiile câştigătoare, din echiparea noului Focus, sunt Sistemul de Avertizare a Şoferului, Sistemul de Avertizare Frontală (care este o componentă a Pilotului Automat Adaptiv), sistemul Active City Stop şi Sistemul de Asistenţă la Păstrarea Benzii.

De asemenea, Focus a fost considerat ‘Best in Class’ (cel mai bun model din clasa sa) în categoria ‘Maşini de familie de clasă mică’, după ce a obţinut un scor de 5 stele la simulările de accident şi a avut scoruri foarte bune în patru domenii esenţiale: ocupanţi adulţi, ocupanţi minori, pietoni şi măsuri de asistenţă pentru siguranţă.

Află mai multe despre gama de dotării care fac din noul Focus o maşină şi mai sigură şi care te pot ajuta şi pe tine să conduci mai în siguranţă.

54 ESP
Sistemul ESP al noului Ford Focus include noua caracteristică Stabilitate tranziţională îmbunătăţită, asigurând o mai bună stabilitate în timpul manevrelor de evitare şi oferind mai mult control şoferului.
55 Controlul tracţiunii
Sistemul este mereu activ, însă acum există opţiunea de a trece la modul „Control al tracţiunii dezactivat”, care permite o rotire mai rapidă a roţilor, pentru a îmbunătăţi tracţiunea în situaţii specifice şi foarte solicitante, cum ar fi atunci când traseul e acoperit de un strat adânc de zăpadă, noroi sau nisip.
 56 Asistenţă pre-coliziune
Sistemul de asistenţă pre-coliziune este activ pe întreg intervalul de viteză, detectând obiecte în mişcare. Dacă detectează probabilitatea unei coliziuni şi nu sesizează nicio reacţie din partea şoferului, sistemul trimite un mesaj de avertizare vizuală şi acustică pe panoul de bord (Avertizare frontală) şi apoi aplică o forţă de frânare medie.
 38 Active City Stop
Tehnologia inovatoare Active City Stop ajută şoferul să evite coliziunile în trafic lent şi la viteze de până la 50 km/h. Asistenţa este oferită în mod continuu, sistemul măsurând distanţa până la vehiculul din faţă, atunci când se află unul în apropiere. Dacă sistemul detectează că maşina din faţă a încetinit în mod neaşteptat, va acţiona frânele automat.
 58 Faruri bi-xenon ultra-strălucitoare, cu consum redus de energie
Farurile bi-xenon cu iluminare adaptivă schimbă automat modelul de iluminare al fasciculului farului, pentru a aplica o iluminare îmbunătăţită pentru orice situaţie de condus, de la autostrăzi la străzile din oraşe. Această tehnologie include o funcţie de reducere automată a intensităţii luminii atunci când este detectat un vehicul care se apropie din sens opus.
 59 Fază lungă automată – vă ajută să vedeţi, fără a-i orbi pe ceilalţi
Un ajutor util pentru condusul pe timp de noapte, Faza lungă automată se asigură că şoferul se poate concentra mai bine asupra drumului, deoarece sistemul activează şi dezactivează automat faza lungă în timpul nopţii, în funcţie de iluminatul stradal, traficul din sens opus şi traficul din faţă.
 60 Sistem de monitorizare a presiunii din pneuri (TPMS)
Sistemul monitorizează presiunea pneurilor, şi emite un semnal de avertizare atunci când aceasta este scăzută.
 62 Două sisteme avansate care vă ajută să vă păstraţi banda
Sistemul de asistenţă la păstrarea benzii va oferi asistenţă sistemului de direcţie, dacă detectează că sunteţi pe cale să schimbaţi banda fără să semnalizaţi. În plus, Sistemul de avertizare la părăsirea benzii vă avertizează printr-o vibraţie a volanului şi prin afişarea unui indicator de avertizare vizuală pe afişajul de bord dacă sistemul detectează că vehiculul se deplasează accidental înspre marcajele benzii.
 62 Sistem de avertizare pentru unghiul mort
Utilizând senzori radar, sistemul de avertizare pentru unghiul mort este conceput pentru a detecta obiecte aflate în afara câmpului tău vizual. Senzorii sunt amplasaţi pe ambele părţi ale maşinii şi vă avertizează în mod activ cu privire la eventuale situaţii periculoase, prin intermediul unei lumini portocalii afişate în mod vizibil în oglinda laterală. Sporeşte atenţia şoferului în situaţii cu trafic pe mai multe benzi, precum autostrăzile.

Lista de preţuri

Dacă te interesează un anumit model, consultă ofertele noastre actuale sau viziteaza-ne.

Descarcă brosura.

Descarcă lista de preţuri.

Fişierul în format PDF a fost creat pentru a-ţi permite să vizualizezi şi să tipăreşti fişiere fără a avea nevoie de programul în care au fost create iniţial. Adobe™ îţi pune la dispoziţie o aplicaţie software gratuită (Acrobat Reader) care îţi permite să lucrezi cu aceste fişiere. Dacă ai instalat deja această aplicaţie pe computerul tău, în mod normal o poţi găsi la „Programe”, în „Meniul Start”. În caz contrar, acceseză link-ul de mai jos pentru a o descărca.

Descarcă Acrobat Reader de pe situl adobe.com