TOURNEO
CONNECT
Cu un exterior complet restilizat, mai sculptat, si cu un spatiu in cabina mai avansat si mai sofisticat ca niciodata, acesta este cel mai rafinat TourneoConnect de pana acum.

NOUL TOURNEO CONNECT

Noul Tourneo Connect este un tip diferit de vehicul destinat transportului de persoane. Este unul inteligent.

Inteligent, pentru că este flexibil: în Tourneo Connect au loc până la cinci persoane, iar în Grand Tourneo Connect maximum şapte. Şi, mulţumită celor până la 16 configuraţii ale scaunelor, este, de asemenea, simplu să creaţi tot spaţiul pentru bagaje şi echipament de care aveţi nevoie.

Inteligent, deoarece vă puteţi bucura de performanţe excelente şi eficienţă excepţională a combustibilului din partea unei game largi de motoare pe benzină şi diesel avansate. Motorul revoluţionar EcoBoost pe benzină, de exemplu, consumă până la 8,0 l/100 km în varianta de 1,6 l cu transmisie automată cu 6 trepte de viteză şi 150 CP şi până la 5,6 l/100 km în varianta de 1,0 l cu transmisie manuală cu 6 trepte de viteză şi 100 CP. O opţiune de motor diesel avansat vă oferă un consum de 4,4 l/100 km.

Şi încă o dată inteligent, deoarece Tourneo Connect este dotat cu o gamă variată de tehnologii remarcabile. De la Ford SYNC cu comandă vocală, care vă permite să efectuaţi şi să preluaţi apeluri telefonice şi să controlaţi muzica prin intermediul unor comenzi vocale simple şi până la Oprirea activă în oraş, care vă poate ajuta să preveniţi coliziunile la viteze mici frânând în locul dvs.: fiecare tehnologie în parte este concepută pentru a vă face viaţa mai uşoară.

Adăugaţi multe dintre caracteristicile şi dotările pentru confort pe care le-aţi aştepta de la un vehicul de transport persoane premium, plus designul şi calitatea construcţiei făcute pentru a rezista şi Tourneo Connect ar putea fi alegerea inteligentă pentru dvs.

Aflaţi mai multe despre noul Tourneo Connect şi descoperiţi designul, experienta la volan, Performanta si eficienta, siguranţa şi protecţia, stiluri de caroserie şi capacitatea, precum şi modelele disponibilee.

Tourneo Connect
5 locuri

Grand Tourneo Connect
7 locuri

Stil şi substanţă

În Tourneo Connect veţi întâlni stil îndrăzneţ şi contemporan, oriunde v-aţi uita. De la exteriorul modelat aerodinamic de designul kinetic Ford, la interiorul anti-alergenic, conceput pentru a fi la fel de flexibil şi practic pe cât este de confortabil şi de bine echipat. Aceasta este o maşină în care dvs. şi pasagerii dvs. vă veţi simţi perfect.
78956

Exterior

Pe lângă aspectul stilat, exteriorul are această formă şi dintr-un alt motiv bun. De exemplu, aerodinamica îmbunătăţită înseamnă că Tourneo Connect este mai eficient. Aşa că, deoarece taie aerul mai uşor, economisiţi mai mult combustibil. De asemenea, farurile cu tehnologie de înaltă performanţă arată excelent, însă scopul lor este acela de a vă asigura vizibilitate mai mare şi de a-i ajuta pe ceilalţi participanţi la trafic să vă vadă mai clar.

1210131411

Exterior

Pe lângă aspectul stilat, exteriorul are această formă şi dintr-un alt motiv bun. De exemplu, aerodinamica îmbunătăţită înseamnă că Tourneo Connect este mai eficient. Aşa că, deoarece taie aerul mai uşor, economisiţi mai mult combustibil. De asemenea, farurile cu tehnologie de înaltă performanţă arată excelent, însă scopul lor este acela de a vă asigura vizibilitate mai mare şi de a-i ajuta pe ceilalţi participanţi la trafic să vă vadă mai clar.

2423171625151819202221

Jante

Alegeţi dintre două designuri diferite din aliaj şi oţel .

2627

Tapiterie

Aruncaţi o privire finisajelor şi caracteristicilor opţionale pe care le puteţi cere pentru maşina dumneavoastră.
29303133323428

Eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, puternic şi plăcut la condus

Indiferent dacă preferaţi motorul pe benzină sau diesel, transmisia manuală sau automată, Tourneo Connect vă oferă o multitudine de opţiuni. Oricare ar fi pachetul motor-transmisie pe care îl alegeţi, veţi beneficia de performanţe fără compromis şi eficienţă excepţională a combustibilului: în jur de 24% mai multă economie cu motorul revoluţionar EcoBoost de 1,0 l.

Mulţumită designului avansat al şasiului şi al suspensiei, precum şi tracţiunii faţă şi servodirecţiei, este uşor să uitaţi că sunteţi la volanul unui vehicul spaţios de transportat persoane.

Putere
42 Profitaţi la maximum de motorul dumneavoastră pe benzină
Noul motor pe benzină EcoBoost de 1 litru, cu 3 cilindri, dezvoltă 100 CP şi un cuplu de 170 Nm cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză. În combinaţie cu alte tehnologii de economisire a combustibilului, precum Auto-Start-Stop, acest motor premiat vă asigură puterea la care v-aţi aştepta de la un motor de 1,6 litri convenţional, însă utilizează cu circa 24% mai puţin combustibil, având emisii de CO2 cu 25% mai reduse, de numai 129 g/km. Dacă doriţi un sistem automat, motorul EcoBoost de 1,6 litri, cu 150 CP şi cuplu de 240 Nm, este livrat cu transmisie automată cu şase trepte de viteză (nu este disponibil cu tehnologia Auto-Start-Stop).
17 Motoare diesel puternice şi eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil
Dacă preferaţi motorina, puteţi alege dintre cele trei opţiuni de motoare diesel Duratorq TDCi de 1,6 litri: 75 CP, 200 Nm, transmisie manuală cu cinci trepte de viteză, 95 CP, 230 Nm cu transmisie manuală cu cinci trepte de viteză sau 115 CP, 270 Nm cu transmisie manuală cu şase trepte de viteză. Motoarele de 75 CP şi 95 CP sunt disponibile cu pachete opţionale de economisire a combustibilului, care includ: Auto-Start-Stop, Sistem activ cu obturator pentru grilă, Sistem de management al bateriei şi Încărcare regenerativă inteligentă.
Economie
Utilizaţi mai puţin combustibil cu ajutorul tehnologiei Auto-Start-Stop
Atunci când maşina dumneavoastră se opreşte la semafor sau când aşteptaţi într-o coloană, această tehnologie opţională poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum ventilaţia, radioul şi Ford SYNC). De îndată ce sunteţi gata să plecaţi de pe loc, apăsaţi pe pedala de ambreiaj şi selectaţi prima treaptă de viteză, ca de obicei, iar sistemul porneşte din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop este deosebit de eficient în oraşe, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (mediu urban).
Un sistem de informare inteligent care vă ajută să conduceţi mai eficient
Sistemul inovator Ford Eco Mode evaluează în mod continuu efectele stilului personal de condus asupra consumului de combustibil. Acesta analizează viteza, schimbarea treptelor de viteză, frânarea şi nivelurile de anticipare, plus raportul personal de deplasări pe distanţe scurte şi lungi. Apoi, software-ul inteligent vă oferă recomandări legate de modul de îmbunătăţire a economiei de combustibil.
61 Un mod mai eficient de a vă reîncărca bateria
Spre deosebire de sistemele convenţionale, sistemul de încărcare regenerativă inteligentă reîncarcă bateria doar atunci când este nevoie şi, ori de câte ori este posibil, evită realizarea acestei operaţiuni atunci când apăsați pedala de acceleraţie. Acest lucru poate reduce şi mai mult consumul de combustibil şi nivelul de emisii.
60 Aerodinamică mai bună pentru economie mai mare
Atunci când conduceţi cu viteză redusă, sistemul activ cu obturator pentru grilă ţine orificiile de ventilaţie de la nivelul grilei deschise pentru a răci motorul. Când prindeţi viteză, acesta se poate închide automat, îmbunătăţind aerodinamica şi ajutând la economisirea de combustibil.
Manevrabilitate
Manevrabilitate excelentă, care se află în permanenţă sub controlul dumneavoastră
Proiectată pentru a vă oferi control şi confort maxim la volan, maşina este construită, de asemenea, pentru a vă asigura linişte şi încredere la viteze mari, în condiţii de carosabil ud sau uscat, cu sau fără pasageri la bord. Sistemul de suspensii îmbunătăţit şi bara antiruliu vă asigură deplasare, manevrabilitate şi stabilitate excelente. Volanul este reglabil pe înălţime şi pe adâncime, astfel încât să vă puteţi găsi poziţia de condus ideală. Iar cu schimbătorul de viteze compact, poziţionat perfect, vă veţi bucura de răspuns şi reacţii excelente prin intermediul comenzilor.
Condus uşor şi diametru de bracaj redus
Cu o transmisie cu 5 sau 6 trepte de viteză şi cuplu ridicat al motorului, beneficiaţi de puterea de care aveţi nevoie cu mai puţine schimbări ale treptelor de viteză. Cu un diametru de bracaj de doar 11,3 m, veţi fi, de asemenea, mai puţin stresat atunci când va trebui să întoarceţi maşina pe străzi aglomerate.

Design ingenios şi tehnologie utilă

Fiecare caracteristică şi tehnologie a noului Tourneo Connect are un anumit scop şi sunt cu toate concepute pentru a vă face viaţa mai uşoară.

Cu ajutorul tehnologiei Ford SYNC puteţi efectua şi prelua apeluri pe telefonul mobil şi puteţi controla muzica, utilizând comenzi vocale simple. Mai mult, sistemul vă va citi cu voce tare chiar şi mesajele text pe care le primiţi.*

Cât despre siguranţă, senzorii şi sistemele de monitorizare vă pot ajuta să parcaţi şi să evitaţi obstacolele, în timp ce alte tehnologii reacţionează automat, astfel încât dvs. să nu vă mai faceţi griji legate de aprinderea farurilor sau pornirea ştergătoarelor. Pentru a afla mai multe, exploraţi secţiunile de mai jos.

*Telefoane mobile compatibile cu Ford SYNC. Funcţia de citire a mesajelor text nu este disponibilă pentru iPhone.

Tehnologia condusului

Vă puteţi aştepta la tehnologii remarcabile în fiecare Ford şi, cu siguranţă, veţi găsi multe în Tourneo Connect. Prevăzută ca dotare standard sau disponibilă opţional, fiecare tehnologie are un scop util, fie pentru divertismentul dvs., pentru a vă menţine conectat, pentru a vă proteja, fie pentru a vă face fiecare călătorie mai uşoară şi mai plăcută.

35 Ford SYNC. Tehnologia avansată hands-free
Ford SYNC vă permite să controlați muzica și să efectuaţi și să preluați apeluri de pe telefonul mobil, utilizând comenzi vocale directe și simple. De exemplu, dacă „acasă” este înregistrat ca număr de contact în agenda telefonului mobil, este de ajuns să rostiți: „Apel acasă”, iar sistemul va apela automat numărul respectiv. Puteţi utiliza comenzile vocale pentru a reda melodii de pe o unitate USB sau MP3/iPod® ori atunci când redaţi în flux melodii de pe un telefon compatibil Bluetooth®. Sistemul poate chiar citi cu voce tare mesajele text pe care le primiţi.
*Marca și siglele Bluetooth® sunt oferite și deținute de Bluetooth SIG Inc și orice utilizare a acestor mărci de către Ford Motor Company Limited și de către companiile sale partenere se face în baza unei licențe. Alte mărci înregistrate şi denumiri comerciale aparţin proprietarilor lor.
 36 Senzori care facilitează procedura de parcare
Senzorii opţionali pentru distanţa la parcare vă ajută să determinaţi distanţa dintre maşină şi orice fel de obstacol din faţă sau din spate. Atunci când detectează un obiect, senzorii emit o avertizare sonoră care se intensifică cu cât vă apropiați mai mult de obstacol.
 37 Marşarier mai simplu
Stâlpi opritori, pubele, ziduri joase… Camera video pentru vizualizare spate vă arată tot ce se află în spatele autovehiculului pe un ecran integrat în consola centrală sau în oglinda retrovizoare şi se activează automat atunci când selectaţi marşarierul. Sistemul afişează, de asemenea, ghidaje virtuale pentru a vă ajuta să parcaţi şi în cele mai înguste spaţii.
38 Faruri care vă oferă o vizibilitate mai bună pe timp de noapte
Dacă semnalizaţi şi viraţi pe un drum sau intraţi într-un loc de parcare, o lumină din farul de ceaţă (pe partea virajului) iluminează automat partea respectivă a drumului, pentru a vă oferi vizibilitate sporită în timpul virajului.
39 Drumuri mai puţin obositoare, călătorii mai economice
Tempomatul vă permite să stabiliţi o viteză pe care ulterior o menţine până când frânaţi sau acceleraţi. Cu ajutorul schimbătoarelor de pe volan puteţi ajusta, de asemenea, viteza în timp ce conduceţi. În plus, dispozitivul ajustabil de limitare a vitezei vă ajută să vă menţineţi vehiculul în limita de viteză prestabilită pe care o selectaţi. Pe lângă faptul că vă ajută să economisiți combustibil, sistemul poate, de asemenea, minimiza posibilitatea să depășiți limita de viteză. Pe lângă beneficiile practice, ambele tehnologii pot face ca lungile deplasări pe autostradă să fie mai relaxante.
Confort
Fiecare aspect, caracteristică şi tehnologie a noului Tourneo Connect există pentru a vă satisface nevoile, făcând fiecare călătorie mai uşoară, mai relaxantă şi mai confortabilă.
 40
Până la 16 configuraţii de scaune pentru flexibilitate totală
Un aranjament ingenios al scaunelor, incluzând Sistemul Flat Ford Seat, facilitează aranjarea interiorului maşinii pentru a transporta pasageri, bagaje, obiecte voluminoase sau lungi, ori o combinaţie a acestora.
În cazul modelului Tourneo Connect cu 5 locuri, cel de-al doilea rând de scaune este fracţionat 60/40. Iar cu spătarele rabatate complet, întregul scaun se poate apleca în faţă pentru a maximiza spaţiul pentru bagaje al maşinii. Dacă aveţi nevoie de şi mai mult spaţiu pentru obiecte grele şi voluminoase, scaunele pot fi scoase complet rapid şi uşor.
 41 Senzori care facilitează procedura de parcare
Senzorii opţionali pentru distanţa la parcare vă ajută să determinaţi distanţa dintre maşină şi orice fel de obstacol din faţă sau din spate. Atunci când detectează un obiect, senzorii emit o avertizare sonoră care se intensifică cu cât vă apropiați mai mult de obstacol.
41
Grand Tourneo Connect – Sistemul Flat Ford Seat
Modelul Grand Tourneo Connect este prevăzut cu Sistemul Ford de rabatare completă pentru o flexibilitate şi mai mare. Prin acest sistem ingenios, cel de-al doilea rând de scaune fracţionate 60/40 se pliază şi se rabatează în spaţiul pentru picioare, pentru a vă oferi un spaţiu de încărcare complet plat. În cazul modelului Grand Tourneo Connect cu 7 locuri, cel de-al treilea rând de scaune fracţionate 50/50 se rabatează, de asemenea, complet.
Sunet perfect
Un sistem radio/CD de înaltă calitate include şase boxe premium.
 42
Vă ţine întotdeauna scaunul cald
Indiferent cât de frig este afară, vă puteţi încălzi rapid în cabină, cu ajutorul scaunului încălzit pentru şofer.
 43 Faruri care se aprind automat atunci când este necesar
Tourneo Connect este prevăzut cu senzori care detectează lumina când începe să se întunece sau la schimbarea bruscă a condiţiilor de iluminare. De exemplu, când intraţi într-un tunel. Atunci se activează farurile cu acţionare automată, care pot simplifica şi mări nivelul de siguranţă al condusului. Farurile automate sunt disponibile ca dotare opţională cu ştergătoarele cu senzor de ploaie (a se vedea mai jos).
 44 Ştergătoare care se reglează automat, în funcţie de ploaie
Ştergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie se activează în secunda în care detectează stropi de apă pe parbrizul autovehiculului, iar apoi îşi reglează viteza pentru a face faţă oricăror condiţii meteo. Puteţi alege unul dintre cele şase niveluri de sensibilitate, care determină cât de multă umiditate trebuie să se acumuleze înainte ca ştergătoarele să intre în acţiune pentru a o îndepărta. Ştergătoarele cu senzor de ploaie sunt disponibile ca dotare opţională cu farurile automate.
 45 O coloană de direcţie care se reglează conform nevoilor dumneavoastră
Pentru a vă ajuta să găsiţi poziţia de condus ideală, cea mai confortabilă, coloana de direcţie se reglează cu uşurinţă atât pe înălţime, cât şi în adâncime.
Un loc pentru toate obiectele
O consolă centrală deschisă, spaţioasă, construită în jurul frânei de mână, este proiectată pentru a vă ajuta să aveţi tot ce vă trebuie la îndemână. Există un suport pentru pahar, plus spaţiu pentru un laptop sau dosare A4 şi/sau obiecte mai mici. De asemenea, sunt prevăzute puncte de conectivitate Aux in şi USB, precum şi două prize de 12 V: una spre partea din faţă a consolei, pentru şofer şi pasager, şi una amplasată în spate, astfel încât ocupanţii locurilor din spate să poată folosi şi ei sursa de alimentare electrică.
 46 Setaţi temperatura ideală pentru dumneavoastră şi pentru pasager
Cu ajutorul dotării opţionale Sistemul Dual zone Electronic Automatic Temperature Control (DEATC), puteţi selecta temperaturile pe care dumneavoastră şi pasagerul din faţă le preferaţi, iar sistemul le va menţine cu ajutorul sistemului avansat de climatizare.
 49 Curăţaţi parbrizul rapid cu Quickclear
Această dotare inteligentă este creată pentru a vă permite să porniți rapid în dimineţile geroase. Nu trebuie decât să atingeţi un buton şi filamente extrem de subţiri se supraîncălzesc pentru a curăţa parbrizul de gheaţă, ceaţă şi abur, precum şi pentru a ajuta la dezgheţarea ştergătoarelor. Sistemul acţionează în câteva secunde, chiar şi la temperaturi negative.
 50 Ford Easy-Fuel, pentru alimentări fără probleme
Acesta face să fie practic imposibilă alimentarea greşită a autovehiculului, deoarece duza pompei nu se va potrivi. Şi pentru că Easy-Fuel este un sistem fără buşon, nu veţi mai avea de-a face niciodată cu un buşon murdar.
  Deschideţi şi închideţi geamurile printr-o singură atingere
Prin atingerea unui buton puteţi deschide sau închide complet geamurile de pe partea şoferului şi a pasagerului, sau le puteţi ajusta separat, pentru a lăsa să pătrundă înăuntru doar cantitatea de aer dorită.
 52 Oglinzi laterale care se pliază singure spre interior, pentru a fi protejate de eventuale deteriorări
Este uşor să deterioraţi oglinzile laterale atunci când intraţi sau ieşiţi din spaţii strâmte sau când sunteţi parcat pe o stradă îngustă. Oglinzile laterale opţionale pliabile electric vă pot ajuta să evitaţi acest lucru, pliindu-se către interior la atingerea unui buton. Şi pentru că sunt încălzite, puteţi pleca la drum mai repede şi mai în siguranţă în dimineţile geroase.
 53 Menţineţi ordinea în maşină cu ajutorul unui raft simplu
Un raft de depozitare deasupra şoferului şi pasagerului utilizează în mod eficient un spaţiu care altfel nu ar fi fost folosit, astfel încât să puteţi ţine interiorul maşinii ordonat, lucrurile fiind în continuare la îndemână.
 54 Plafon panoramic pentru iluminat natural
Dotare standard pe modelul Titanium şi opţională pe Trend, plafonul panoramic dintr-o bucată inundă interiorul cu lumină naturală, sporind senzaţia de spaţiu. Geamul plafonului care reflectă lumina razelor vă protejează de căldura soarelui, iar un parasolar electric vă permite să controlaţi exact câtă lumină lăsaţi să pătrundă.
 55 Protejaţi-vă scaunele de rutina zilnică
Dacă transportaţi cu regularitate bagaje sau echipamente, modelul Grand Tourneo Connect cu şapte locuri dispune de spaţiu suplimentar pentru obiectele mai mari pe care le-aţi putea transporta. De asemenea, este prevăzut cu acoperire integrală a podelei, pentru a proteja scaunele atunci când sunt rabatate, precum şi spătarele scaunelor din rândul al doilea.

Siguranţă deplină, securitate garantată

Noul Tourneo Connect este echipat cu o gamă largă de tehnologii avansate, concepute pentru a ajuta la protejarea dumneavoastră, a altor participanţi la trafic, a pietonilor şi a maşinii în sine.

De exemplu, este prevăzut cu sisteme care pot frâna în locul dumneavoastră, pot apela automat la serviciile de urgenţă şi pot facilita pornirile în rampă. Mai este dotat şi cu tehnologii care vă permit să blocaţi şi să deblocaţi uşi în mod individual, care fac aproape imposibilă copierea cheii şi care declanşează alarma chiar şi după deconectarea bateriei.

Tehnologii de asistare a soferului

O serie completă de tehnologii de asistare a şoferului vă pot face viaţa mai uşoară, pot reacţiona rapid în cazul puţin probabil al unui accident şi vă pot ajuta chiar să preveniţi un astfel de accident.

*Asistenţa de urgenţă Ford funcționează în peste 30 de ţări din Europa. Această caracteristică funcţionează atunci când este conectată cu un telefon mobil compatibil pe care îl aveţi la dumneavoastră, în momentul în care un airbag este declanşat (cu excepţia airbagurilor pentru genunchi) sau atunci când un senzor care înregistrează o coliziune întrerupe pompa de combustibil. Funcţia de mesagerie şi Asistenţa de urgenţă nu sunt acceptate în toate limbile europene.

Ford SYNC cu Asistenţă de urgenţă poate suna după ajutor chiar dacă dumneavoastră nu puteţi
Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care vă poate salva viaţa este Asistenţa de urgenţă. În cazul puţin probabil al unui accident, când se activează airbagul sau se dezactivează pompa de carburant, tehnologia poate efectua automat un apel direct către Serviciile de urgenţă în locul dumneavoastră. Dacă este cazul, puteți alege să întrerupeți apelul sau să discutați personal, dacă este necesar. Un aspect extrem de important este faptul că sistemul va furniza informaţii vitale, precum coordonatele dumneavoastră GPS, chiar şi atunci când v-aţi pierdut cunoştinţa. *
Pentru a ajuta la evitarea coliziunilor la viteze reduse, maşina frânează în locul dumneavoastră
Coliziunile în trafic la viteză mică, cu opriri şi porniri frecvente, au loc mult prea des. Iar opţiunea Oprire activă în oraş este o tehnologie avansată, creată pentru a vă ajuta să evitaţi astfel de coliziuni sau pentru a reduce impactul acestora. Dacă sistemul detectează că autovehiculul din faţă s-a oprit brusc, iar dumneavoastră vă deplasaţi cu mai puţin de 30 km/h, va acţiona automat frânele. Ca dovadă a caracterului său inovator, tehnologia Oprire activă în oraş a primit premiul Advanced oferit de Euro NCAP pentru siguranţă.*
*Acordat pentru Ford Focus.
Un plus de control în cazul pornirilor în rampă
Sistemul de asistenţă la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate atunci când porniţi din pantă. Sistemul funcţionează prin menţinerea presiunii la nivelul sistemului de fânare pentru un interval suplimentar de 2,5 secunde, asigurându-vă mai mult timp şi control atunci când mutaţi piciorul de pe pedala de frână pe cea de acceleraţie. Acest sistem este, de asemenea, util când opriţi şi porniţi autovehiculul pe suprafeţe alunecoase.
Siguranta

Ford se află în permanență în avangarda dezvoltării de tehnologii și caracteristici de siguranță premiate și inovatoare. Veţi descoperi multe dintre acestea integrate în noul Tourneo Connect, fiecare în parte fiind prevăzută pentru a vă ţine în siguranţă pe dumneavoastră şi pe pasagerii dumneavoastră ori de câte ori porniţi la drum.

ESC vă ajută să menţineţi controlul asupra vehiculului, indiferent de condiţii
Controlul electronic al stabilităţii (ESC) monitorizează în mod constant deplasarea maşinii, detectează orice abateri de la traseul ales (dacă vehiculul începe să patineze, de exemplu) şi vă ajută automat la corectarea poziţiei de drum. Sistemul este creat pentru a vă ajuta să menţineţi controlul asupra maşinii şi, în plus, vă poate ajuta să reduceţi distanţa de frânare în caz de urgenţă.
Aderenţă maximă cu efort minim
Un sistem avansat de control al tracţiunii (TCS) elimină alunecarea în exces a roţilor şi vă asigură cea mai bună aderenţă, performanţă şi stabilitate, atunci când aveţi mai mare nevoie. Sistemul monitorizează încontinuu şi ajustează puterea livrată roţilor individuale ale vehiculului, asigurând contact şi aderenţă maxime atunci când acceleraţi.
Vă avertizează dacă pneurile pierd presiune
Întotdeauna este important să menţineţi presiunea corectă în pneuri, pentru a vă ajuta să economisiţi combustibil, să protejaţi pneurile şi să fiţi în siguranţă. De aceea, senzorii monitorizează constant fiecare roată şi vă alertează dacă apare o problemă, astfel încât să puteţi trage pe dreapta, să verificaţi şi să umflaţi pneul sau să schimbaţi roata.
Menţinerea în siguranţă pe banda de rulare a remorcii
Funcţia de control al balansării remorcii (TSC) detectează „şerpuirea” sau balansarea remorcii şi reduce viteza noului Tourneo Connect pentru a ajuta la corectarea problemei, făcând ca remorcarea să fie mai controlată. Sistemul încetineşte vehiculul, reducând cuplul motorului şi crescând treptat presiunea frânelor pe roţi.
Putere suplimentară pentru frânare de urgenţă
Sistemul de asistenţă la frânarea de urgență (EBA) ajută maşina să atingă eficienţa de frânare maximă în cazul unei situaţii de urgenţă. Sistemul detectează presiunea aplicată de şofer pe pedala de frână şi crește automat această presiune, dacă este cazul.
Sisteme avansate pentru o frânare mai controlată
Sistemul de frânare cu anti-blocare roți (ABS) și distribuția electronică a forței de frânare (EBD) asigură o frânare mai bine controlată.
Sistem airbag îmbunătăţit
Noul Tourneo Connect este disponibil cu airbaguri tip cortină, pentru şofer, pasager şi laterale. De asemenea, senzori avansați sunt poziționați în puncte cheie în vehicul, pentru a asigura o reacție rapidă și controlată.
Un avertisment în spate, atunci când frânaţi brusc
Sistemul Lumină de frânare de urgenţă (EBL) aprinde luminile de avarie pentru a avertiza ceilalţi şoferi atunci când frânaţi puternic.
Nu uitaţi niciodată să purtaţi centura de siguranţă
Un sistem de reamintire pentru utilizarea centurii de siguranță a pentru șofer și pasagerul din față vă avertizează dacă uitați vreodată să vă puneți centura și este montat ca dotare standard pe fiecare model.
Ajutor pentru menţinerea copiilor în siguranţă
Dacă aveţi copii la bord, puteţi dispune montarea de puncte ISOFIX pentru fixarea scaunului pentru copii pentru cele două scaune dinspre exterior de pe rândul al doilea.
Siguranţă unică de 5 stele
Noul Tourneo Connect (cu 5 locuri) este primul şi singurul autovehicul din clasa sa caruia i-au fost acordate 5 stele la testele Euro NCAP, recunoscându-i-se astfel capacitatea de a proteja şoferul şi pasagerii.
Securitate

Mai multe compartimente de depozitare vă ajută să vă păstraţi obiectele personale ascunse de privirile indiscrete. O serie de măsuri de securitate avansate poate ţine aceste obiecte în siguranţă, protejate împotriva furtului, oferind în acelaşi timp protecţie maximă şi maşinii.

Puteţi alege ce uşi să blocaţi şi să deblocaţi
Noul Tourneo Connect are ca dotare standard închiderea centralizată a uşilor de la distanţă. Iar acest sistem de închidere este mai sigur ca niciodată. Şi aceasta deoarece puteţi alege să descuiaţi o singură uşă, în timp ce celelalte rămân blocate în mod sigur, până când activaţi un comutator de pe portiera şoferului. Acelaşi comutator controlează blocarea şi deblocarea tuturor uşilor vehiculului.
Încuietori de uşi cu armătură împotriva efracţiei
Toate încuietorile uşilor sunt protejate cu o armătură anti-efracţie pentru a împiedica spargerea lor prin găurire sau dăltuire.
Un transponder avansat care nu poate fi copiat
Pe lângă sistemul avansat de închidere centralizată, noul transponder tip briceag este dotat cu un transmiţător cu două canale. Drept urmare, unui hoţ îi va fi practic imposibil să scaneze sau să copieze cheia. Este reîncărcabil, rezistent la intervenţii şi la apă şi poate fi acţionat la 30 m de maşină.
Încuietori deosebite
Noul Tourneo Connect este prevăzut cu încuietori care: încuie la loc uşile după 45 de secunde, dacă nu deschideţi niciuna în acest interval (după utilizarea telecomenzii); fac imposibilă blocarea uşilor faţă dacă sunt întredeschise; deblochează toate uşile dacă airbagul este declanşat.
Încă un loc pentru depozitarea lucrurilor de valoare
Nu lăsaţi lucrurile de valoare la vedere, pentru a nu tenta hoţii care sparg geamul şi fură ce apucă. Încuiaţi-le în siguranţă în torpedo.
Două opţiuni de alarmă de nivel înalt
O alarmă de perimetru opţională vă protejează vehiculul, declanşându-se dacă uşile sau capota sunt deschise cu forţa. Pentru protecţie (şi descurajare a hoţilor) şi mai mare, alegeţi un sistem de alarmă Thatcham de categoria 1. Acest sistem complex se activează automat în momentul în care încuiaţi vehiculul şi emite un semnal sonor puternic dacă este declanşat de o intrare forţată, dacă maşina este ridicată sau dacă senzorii de mişcare detectează o mişcare înăuntru.
O alarmă de rezervă, independentă, suplimentară
Un dispozitiv sonor de siguranță, cu baterie proprie, reprezintă un sistem suplimentar, secundar de alarmă, care este furnizat împreună cu opțiunea de alarmă Thatcham. Acesta emite avertismentul sonor în momentul declanşării alarmei şi, deoarece are propria sa sursă de alimentare încorporată, se va activa chiar dacă cineva deconectează bateria vehiculului.

Ce doriţi de la vehiculul dumneavoastră pentru transportat persoane?

Dacă aveţi nevoie de până la cinci locuri, atunci Tourneo Connect este maşina perfectă pentru dumneavoastră. Dacă vă trebuie şi mai mult spaţiu şi până la şapte locuri, atunci aveţi nevoie de Grand Tourneo Connect. Ambele vehicule dispun de un sistem de aranjare a scaunelor foarte flexibil, care vă permite să creaţi cu uşurinţă spaţiu pentru pasagerii, bagajele şi obiectele lungi şi voluminoase pe care trebuie să le transportaţi. Pentru a compara spaţiul de care beneficiaţi în fiecare maşină, utilizaţi filele de mai jos.
Turneo Connect
Tourneo Connect
Lungime totală: 4.418 mm
Înălţime plafon: 1.852 mm
Scaune: 5 locuri
Configuraţii scaune: 16
Spaţiu maxim pentru bagaje: 2.410 litri
Capacitate de remorcare: până la 1.200 kg
Grand Turneo Connect
Grand Tourneo Connect
Lungime totală: 4.818 mm
Înălţime plafon: 1.845 mm sau 1.840 mm (5 sau 7 locuri)
Scaune: 5 sau 7 locuri
Configuraţii scaune: 16
Spaţiu maxim pentru bagaje: 2.761 litri
Capacitate de remorcare: până la 1.150 kg

Care este modelul potrivit pentru dumneavoastră?

Indiferent de nevoile dumneavoastră practice şi de preferinţele personale, există un Tourneo Connect potrivit pentru dumneavoastră. Mai jos puteţi vedea o prezentare pe scurt a fiecăruia dintre modele şi puteţi găsi mai multe informaţii specifice despre motoare, niveluri de echipare şi tehnologii în alte secţiuni ale acestui site. Fiecare model dispune de o gamă largă de dotări standard, însă puteţi adăuga opţiuni şi pachete speciale pentru a vă personaliza şi mai mult maşina.

De asemenea, puteţi să descărcaţi o listă de preţuri actualizată sau să comandaţi o broşură.

Ambiente

Chiar şi modelul Ambiente prezintă o listă lungă de echipamente, tehnologii şi dotări standard.

Dotări exterioare
• Jante din oţel de 16″ cu capace de roată integrale
• Oglinzi laterale care elimină unghiurile moarte
• Cârlige de remorcare faţă şi spate
• Lumini de ceaţă spate
• Faruri cu lumini de zi
• Lampă spate pentru frânare montată la înălţime
Dotări interioare
• Geamuri faţă electrice, cu coborâre cu o singură apăsare de buton pe partea şoferului
• Computer de bord
• Punct de alimentare AUX de 12 V în faţă şi în spate
• Suporturi duble pentru pahare
• Cutie de depozitare pe panoul de bord
• Lumini de plafon în spate
Trend

Acest model vă oferă mai mult confort, mai multe tehnologii şi caracteristici de stil avansate.

Dotări exterioare în plus faţă de Ambiente
• Bară de protecţie frontală de culoarea caroseriei
• Oglinzi laterale încălzite şi acţionate electric
• Faruri frontale de ceaţă
Dotări interioare în plus faţă de Ambiente
• Parbriz încălzit
• Oglinzi laterale încălzite şi pliabile electric
• Sistem radio/CD cu capacitate de redare MP3, conectivitate USB, comenzi audio de la distanţă pe volan şi patru difuzoare faţă şi două spate
• Lumină de plafon faţă, cu două lumini pentru citit harta
• Torpedou care se încuie
• Suport ochelari de soare pentru şofer
• Punct de alimentare de 12 V în compartimentul de bagaje