Test Drive Autoturisme Programare service Contact

Întreținerea mașinii: 5 sfaturi pentru a păstra valoarea mașinii tale

 

Întreținerea mașinii este esențială pentru funcționarea sa optimă, dar și pentru a menține, în timp, valoarea acesteia. Astfel, indiferent dacă ai de gând să conduci același automobil ani la rând, sau dacă te gândești să-l vinzi în viitorul apropiat, poți obține beneficii în ambele cazuri, dacă te ocupi de îngrijirea acesteia așa cum se cuvine. În continuare îți oferim câteva sugestii despre cum îți poți întreține mașina corespunzător!

Menține caracteristicile mașinii exact așa cum au fost concepute acestea de către producătorul auto. Evită să faci modificări de caroserie (cum ar fi schimbarea culorii sau a diverselor alte elemente care țin de tuning) dar și de interior (pentru a nu fi nevoit să schimbi bordul, riscând să-l deteriorezi). Majoritatea cumpărătorilor apreciază mașinile care dețin caracteristicile originale, astfel că îți va fi mai ușor să îți vinzi automobilul, dacă îți dorești acest lucru. De asemenea, nu face nici schimbări la nivelul motorului. 

Păstrează tapițeria curată, la fel și celelalte componente ale interiorului mașinii. Dacă ai copii, animale de companie sau dacă, pur și simplu, ești mai dezordonat sau mai neatent, atunci cel mai bine este să folosești huse care să îmbrace scaunele și bancheta. În cazul revânzării mașinii, le poți scoate, iar tapițeria va rămâne ca nouă. Totodată, nu uita să ștergi bordul cu produse special concepute pentru această suprafață, pentru a-l proteja de praf. Pentru podeaua mașinii, poți folosi covorașe auto din cauciuc, care să țină departe lichidele și murdăria. 

Evită să fumezi în mașină. Dacă tu sau ceilalți pasageri ai mașinii sunteți fumători, este cel mai indicat să evitați fumatul în habitaclu. Nu doar că acest obicei vă pune în pericol sănătatea, însă poate afecta și designul sau ambientul din interiorul mașinii. Accidental, poți atinge cu țigara anumite componenta ale mașinii și, pe deasupra, mirosul de tutun va fi foarte deranjant, îmbâcsind materialele textile. 

Efectuează reviziile la timp. Revizia auto este extrem de importantă pentru buna funcționare a mașinii deci, implicit, pentru creșterea duratei sale de viață. Și în cazul defecțiunilor auto este mai bine să previi decât să repari, motiv pentru care îți recomandăm să mergi constant la un service autorizat pentru verificările necesare. Poți face o programare în service-ul nostru pentru o revizie uzuală sau pentru o solicitare anume. 

Verifică presiunea în anvelope constant. Anvelopele au un rol mult mai important decât ai crede. De exemplu, atunci când ele nu sunt umflate corespunzător, ținuta de drum a mașinii este afectată, la fel ca și consumul de combustibil care va crește considerabil. Uzura accentuată a cauciucurilor poate chiar să ducă la dejantare, un fenomen care apare atunci când anvelopa ”sare” de pe jantă. Asigură-te că roțile au presiunea recomandată de către producătorul mașinii. 

Te poți asigura că păstrezi valoarea unui automobil chiar înainte de a-l cumpăra. Așadar, în cazul în care îți dorești o nouă mașină, evită să alegi modelele de mic litraj. Având în vedere capacitatea redusă a unui motor mic, acestea sunt mai solicitate mai ales la demaraje, ceea ce înseamnă că mașina se va uza într-un timp foarte scurt.