Test Drive Autoturisme Programare service Contact

Ce mașină nouă să cumpăr?

 

Probabil te-ai întrebat recent asta, așa că ne-am gândit să îți venim în ajutor cu câteva sfaturi utile în acest sens. În primul rând, trebuie să știi că decizia ta este cea mai bună, o mașină nouă va fi întotdeauna o alegere excelentă în fața unui autoturism rulat. Motivele sunt lesne de intuit, de la posibilele defecțiuni care se pot ascunde sub capotă, în cazul unui autovehicul la mâna a doua, până la garanția pe care o vei primi în momentul achiziției unei mașini noi. Siguranța ta și a pasagerilor tăi trebuie să fie mereu pe primul plan, așa că o mașină second hand pierde din start terenul în fața uneia expusă într-un showroom. Ce mașină nouă să îți cumperi în 2019 și care sunt criteriile după care să te ghidezi atunci când alegi oferta cea mai potrivită pentru tine îți vom spune în cele ce urmează.

 

Costurile de întreținere

 

După cum probabil știi deja, cheltuielile cu o mașină nu se reduc doar la prețul de achiziție al acesteia. Costurile de întreținere pot înclina mult balanța, atunci când cauți o soluție avantajoasă pentru tine. În medie, un autoturism are nevoie de investiții cuprinse între o sută și cinci sute de lei pe lună, și asta exceptând combustibilul cu care îl alimentezi. În aceste sume se pot regăsi costurile unui set nou de anvelope dedicate unui anumit sezon, contravaloarea pieselor auto consumabile, așa cum este cazul unor plăcuțe sau discuri de frână noi, dar și costul reviziilor și a schimbului de ulei. Noul Ford Mondeo este o mașină care „ține cu casa”, este extrem de fiabilă și foarte potrivită pentru a fi folosită în interiorul orașului, dar și pentru călătorii mai lungi, către o destinație de vacanță sau folosită pe post de mașină de serviciu. Modelul lansat de curând este dotat cu un sistem care te ajută să economisești combustibil și are costuri minime de întreținere.

 

Siguranța pe carosabil

 

Dacă de la confortul de a avea climă bizonală în habitaclu mai poți face rabat, atunci când vine vorba de siguranța în timpul deplasării nu trebuie să existe minusuri. O mașină care a primit sub 4 stele la testele Euro NCAP (New Car Assesment Programme) nu îți merită banii. Modelul nou de Ford Mondeo vine cu un plus de siguranță pentru pasagerii din spate, care beneficiază de centuri de siguranță gonflabile ce se activează instantaneu în cazul nefericit al unui impact. Practic, această specificație urcă modelul celor de la Ford pe podiumul celor mai sigure mașini de familie și nu numai. Desigur, condusul defensiv te va scuti de situații neplăcute oricând, așa că adoptă-l ori de câte ori te urci la volan.

 

Echiparea

 

În era tehnologiei, utilizarea sistemului de navigație și a aplicațiilor fără de care nu ți-ai imagina existența direct din computerul de bord a devenit o necesitate. Ford EcoSport este dotat cu Ford SYNC 3, un sistem de ultimă generație care permite controlul vocal al tuturor aplicațiilor de pe smartphone de care ai nevoie când ești la volan, de la playlistul preferat până la restaurantele din zona în care te afli, pentru ca atenția ta să nu fie cu nimic deranjată, iar mâinile să îți rămână în permanență pe volan. Un simplu „I’m hungry” (Mi-e foame) te va ajuta să îți rezervi un loc la terasa ta preferată, în vreme ce Live Traffic te va conduce pe rute ocolitoare, pentru a evita în timp real ambuteiajele din trafic.

 

Acestea sunt doar câteva aspecte de care ar trebui să ții cont când frunzărești ofertele de autoturisme de pe piață. Așadar, atunci când te întrebi ce mașină nouă să îți cumperi, ține cont de sfaturile de mai sus și bucură-te cât mai curând de călătorii fericite, la volanul noii tale achiziții. Drumuri bune!