Test Drive Autoturisme Programare service Contact

Benzină sau diesel - află cum alegi motorul potrivit

 

Probabil orice șofer visează la ziua în care își va putea conduce mașina silențioasă care este capabilă să își mențină singură banda de mers și care nu poluează. Până ajungem cu toții să conducem exclusiv mașini electrice, alternativele clasice rămân cele mai la îndemână opțiuni pe care le avem. Motoarele Diesel sau cele pe benzină țin, în continuare, topul preferințelor românilor, principalul motiv pentru aceste alegeri fiind reprezentat, așa cum ai intuit, de prețul accesibil pe care autoturismele de acest tip îl au. 

 

Dacă intenționezi să îți cumperi o mașină nouă sau un vehicul rulat, primul pas ar trebui să fie cel care stabilește tipul de motorizare care te avantajează cel mai mult. Pentru a înțelege mai bine diferențele dintre cele două opțiuni pe care le ai la dispoziție, ți-am pregătit mai jos toate informațiile de care ai nevoie pentru a face alegerea potrivită.

 

Mașini cu motor Diesel

Definiția unui motor Diesel începe cu prima diferențiere față de un motor pe benzină, și anume aceea că arderea este realizată intern. Aprinderea combustibilului din interiorul motorului are loc mulțumită temperaturii foarte ridicată la care acesta ajunge, prin intermediul comprimării aerului necesar arderii. 

 

În comparație cu motoarele pe benzină, Diesel-urile au un consum mult mai mic, deci sunt mai ieftin de folosit. Deși prețul benzinei în România este cu mult mai redus decât cel al motorinei, costul total al unei deplasări cu o mașină Diesel ajunge să fie cu până la 30% mai mic decât în cazul utilizării unui motor pe benzină. 

 

Atunci când cumperi o mașină și nu știi ce să alegi între cele două tipuri de motorizare, e bine să ții cont de faptul că autoturismele pe motorină mai au un mare avantaj în fața celor pe benzină, și anume durabilitatea. Fabricate din piese auto și accesorii mai solide, motoarele Diesel vor suporta o rată de compresie mai ridicată, durata de viață a unui motor de acest tip putând fi până la de două ori mai mare decât cea a unui motor pe benzină. 

 

Totodată, e bine să iei în calcul și eventualele cheltuieli cu întreținerea, înlocuirea sau recondiționarea pieselor auto, care, în cazul motoarelor Diesel trebuie făcute mult mai rar.

 

Mașini cu motor pe benzină

 

Cealaltă opțiune pe care o ai la dispoziție este să îți cumperi o mașină pe benzină. Vei fi foarte încântat de prețul de achiziție al acesteia, dar și de rafinamentul superior de care, cu siguranță, va da dovadă. 

 

Condiția principală pentru a te bucura pentru cât mai mult timp de funcționalitatea unei mașini cu o astfel de motorizare va fi să te asiguri că o alimentezi numai cu combustibil de cea mai înaltă calitate. 

 

Dacă vrei să te bucuri de fiabilitatea unei mașini de oraș, îți recomandăm să alegi noul Ford Fiesta, dotat cu un motor pe benzină Ford EcoBoost de 1,0 litri, cu 3 cilindri, care îți va asigura o putere de 140 CP, cam cât poate un motor de 1,6 litri convențional să redea. Acest tip de motorizare te va ajuta să economisești combustibil și să poluezi mai puțin, grație emisiilor reduse de CO2 ale acestei mașini. 

 

În cazul în care vrei să rămâi la ideea unui motor econom, dar vrei să te bucuri de o experiență superioară, ai la dispoziție varianta unui Ford EcoSport cu care să întorci, negreșit, toate privirile. Motorul Ford EcoBoost pe benzină, de 1,0 litri, este de șase ori câștigător al premiului Motorul Internațional al Anului. Acesta este disponibil cu opțiunile de 125 CP și 140 CP, pentru ca tu să beneficiezi de toată puterea unui motor de 1,6 litri convențional.

 

Benzină vs Diesel

Stabilește care sunt așteptările pe care le ai de la viitoarea ta mașină, indiferent dacă alegi benzina sau Diesel, consultă oferta Neste Automotive și alege modelul ideal pentru tine și familia ta. Nu uita că pe primul loc, înainte de confort sau prețul întreținerii unei mașini, trebuie să stea siguranța pe care aceasta ți-o poate oferi, pentru ca experiențele tale la volan să fie unele cu adevărat plăcute.