Test Drive Autoturisme Programare service Contact

Ce trebuie să știi când cumperi o mașină second hand?

 

Ai pus ochii de curând pe o mașină la volanul căreia te vezi pentru următorii ani? Bugetul nu îți permite să cumperi o mașină nouă, dar ai găsit alternativa avantajoasă într-un autoturism la mâna a doua? Decizia ta este una bună, însă achiziționarea unei mașini second hand presupune ceva mai multă atenție din partea ta, înainte de semnarea actelor. Știm cât de mult cântărește dorința ta de a le oferi pasagerilor tăi siguranță și confort în timpul deplasărilor prin țară sau prin străinătate, așa că ne-am gândit să îți venim în ajutor. Mai jos vei afla tot ce trebuie să știi când cumperi o mașină second hand, pentru ca experiențele tale la volan să fie unele cu adevărat plăcute. Iată ce verificări ar trebui să faci atunci când achiziționezi un autoturism rulat.

 

Kilometrajul unei mașini second

 

 

Probabil cel mai important criteriu la cumpărarea unei mașini la mâna a doua îl reprezintă kilometrajul acesteia. Desigur, un autoturism cu prea mulți kilometri la bord s-ar putea să nu fie tocmai ceva de care ai nevoie, pentru că gradul ridicat de uzură al acestuia se poate traduce prin reparații importante de care va avea nevoie, cât mai curând. 

 

Un mare semn de întrebare ar trebui ridicat atunci când găsești o ofertă avantajoasă ca preț pentru un număr mult prea mic de kilometri ai unei mașini al cărei an de fabricare este unul îndepărtat. Deși legislația interzice și pedepsește aspru această practică, foarte mulți vânzători fac imprudența de a da kilometrajul mașinii înapoi. Astfel, poți ajunge să plătești pentru un număr de kilometri uriaș. Și tot ce depășește pragul de 300.000 de kilometri înseamnă o investiție proastă.

 

Alege să cumperi o mașină la mâna a doua doar din surse sigure, care îți pot oferi istoricul autoturismului cu o transparență desăvârșită, așa cum este și cazul companiei noastre. Evită anunțurile de pe internet care par a fi foarte tentante, pentru că acestea pot ascunde probleme tehnice mari sau un număr fals de kilometri, ceea ce te va costa scump ulterior. Așadar, dacă te întrebai cum cumperi o mașină second hand în siguranță, ai primit deja primul răspuns - verifică-i kilometrajul!

 

Caroseria unei mașini la mâna a doua 

 

 

La fel de importantă în procesul de achiziție a unei mașini rulate devine și verificarea atentă a caroseriei. Urmele care ți-ar da de bănuit că autoturismul a fost vopsit de curând nu ar trebui ignorate, pentru că asta înseamnă că fostul proprietar vrea să ascundă urmele de rugină sau, mai grav, un accident în care mașina a fost implicată și pe care vrea să îl ascundă. 

 

Orice defecțiune a caroseriei poate însemna pentru tine o cheltuială uriașă imediat ce ai pus mâna pe actele mașinii, așa că nu uita să te uiți cu atenție după semnele care ți-ar putea indica o revopsire recentă a acesteia.

 

Motorul unei mașini rulate

 

 

Nu în ultimul rând, aruncă-ți un ochi asupra motorului. Cea mai bună idee la care ai putea apela este să iei cu tine un mecanic în care ai încredere, care ar putea observa din start posibilele nereguli ale motorizării mașinii pe care te pregătești să o cumperi. Dacă nu poți face asta, verifică singur dacă la evacuare fumul este unui alb, ceea ce ar indica o ardere incompletă a combustibilului sau faptul că uleiul este ars. Detectează orice posibilă scurgere de ulei sau zgomote ciudate care ar putea veni de sub capotă. Totodată, ai grijă ca anul de fabricație a bateriei mașinii să nu fie mai veche de cinci ani, pentru a nu fi nevoit să investești într-una nouă cât de curând.

 

Acum, că ai aflat cum se cumpără o mașină second hand în siguranță, verifică oferta noastră! La Neste Automotive găsești autoturisme rulate în cele mai bune condiții și la prețuri foarte avantajoase. Mașinile la mâna a doua pe care le poți cumpăra de aici au marca Ford Approved, adică o garanție excelentă a calității acestora. 

 

Ție ce mașină din oferta Neste Automotive ți-ar plăcea să conduci?