Test Drive Autoturisme Programare service Contact

Cea mai bună aplicație GPS pentru călătorii

Călătoriile cu mașina personală au devenit, odată cu dezvoltarea tehnologiei, mai sigure, mai rapide și mai confortabile. Automobilele moderne sunt dotate cu o serie de funcții care fac ca deplasările să fie foarte plăcute pentru șofer, dar și pentru ceilalți pasageri. 

Printre facilitățile pe care le oferă mașinile de ultimă generație se numără și sistemele dedicate pentru navigare GPS. Scopul principal al acestora este să faciliteze călătoria către destinația dorită, sugerând traseul cel mai rapid către aceasta, pe baza informațiilor preluate din trafic. 

Indiferent că și tu conduci o mașină cu navigație sau că ai un model mai vechi de și folosești telefonul mobil pe post de copilot, trebuie să știi care este cel mai bun sistem de poziționare globală auto. În continuare îți prezentăm un top 5 al celor mai bune aplicații GPS pentru mașină!

 

1. Waze - cea mai populară aplicație GPS a momentului 

Aplicația Waze a fost cumpărată de către Google în 2013 și este una dintre cele mai utilizate programe GPS din lume. Pe lângă faptul că aplicația se actualizează instant în funcțiile de condițiile de trafic, ea permite utilizatorilor să socializeze pe baza evenimentelor rutiere. Aplicația este gratuită pentru Android și iOS, îndeplinește toate caracteristicile pentru a fi desemnată cea mai bună aplicație de călătorii, așa că nu ar fi rău să o descarci pentru următoarele tale călătorii cu mașina!

 

2. Google Maps - cea mai veche aplicație GPS 

Google Maps este o aplicație fără să de care nu ar trebui să pleci în călătorie. Deși este prima aplicație de navigare GPS creată, aceasta a rămas, încă, foarte populară, tocmai pentru că are o gamă vastă de caracteristici. Astfel, poți căuta restaurante, magazine, sau obiective turistice din apropierea zonei în care te afli, poți explora muzee, aeroporturi sau stadioane și alte spații extinse precum acestea și, în plus, aplicația este complet gratuită. Mai mult decât atât, Google Maps permite descărcarea hărților din regiunile în care îți dorești să mergi fără a avea conexiune la Internet. 

 

3. iGo - cea mai bună aplicație GPS pentru călătorii lungi

În discuția despre cea mai bună aplicație GPS pentru călătorii nu putem omite iGO,  soluția preferată de șoferii care circulă des pe trasee foarte lungi. Este disponibilă în variantă pentru smartphone și pentru tabletă și se distinge de alte aplicații cu același rol datorită interfeței sale interactive, dar și a hărților foarte detaliate, ilustrate cu machete ale principalelor clădiri din zona în care te afli. iGo poate fi folosită și offline, fiind de departe cea mai bună aplicație GPS fără Internet. Poți beneficia de toate aceste facilități la un cost de achiziție ce destul de piperat, care variază în funcție de pachetul de hărți dorit.

 

4. Sygic - cea mai bună aplicație GPS pentru smartwatch 

Sygic este o aplicație care permite navigarea pe hărți 2D și 3D pe aproape orice continent de pe Glob. Există câteva opțiuni care fac ca această aplicație să se afle în topul nostru, printre care și accesul la informațiile legate de parcare. De asemenea, dacă ești pasionat de gadgeturi și ai un smartwatch, de exemplu, poți folosi aplicația de navigație Sygic și pe astfel de dispozitive. 

Aplicația Sygic este disponibilă într-o variantă gratuită cu facilități limitate atât pentru sistemele iOS cât și pentru Android. Contracost poți descărca și varianta sa premium.

 

5. Here WeGo - cea mai bună aplicație GPS în 2020

Mai puțin cunoscută decât celelalte aplicații prezentate în acest articol, Here WeGo este concepută special pentru călătoriile în oraș. Aplicația permite descărcarea hărților urbane din peste 100 de orașe, iar dezvoltatorii săi au în plan să crească acest număr. Here WeGo nu doar că este un bun amic de drum, ghindu-ți drumul către destinația dorită, dar de asemenea te ajută să găsești diverse puncte de interes precum ATM-uri, atracții turistice sau restaurante. În plus, Here WeGo este alegerea perfectă dacă vrei să știi care sunt alternativele de transport până la locul în care vrei să ajungi, oferindu-ți sugestii de traseu cu bicicleta, de exemplu. 

 

Sistemele GPS sunt un real ajutor în călătoriile cu mașina, deoarece optimizează timpul necesar pentru a ajunge la destinația dorită. Încearcă aceste aplicații și alege-o pe cea care se potrivește cel mai bine rutelor pe care obișnuiești să te deplasezi și condițiilor de trafic în care circuli.