Ford Motor Company își extinde operațiunile pentru soluții de afaceri în București

  • Ford Business Solutions își extinde operațiunile existente în Bucuresti
  • În următoarele luni, 100 de locuri de muncă suplimentare vor fi create și adăugate forței de muncă deja existente
  • Se vor face angajări în domenii cheie precum IT și suport pentru entități bancare și financiare existente din grup
  • Până la sfârșitul anului 2024, Ford estimează că va avea în cadrul diviziei Business Solutions Center din București peste 200 de angajați

BUCUREȘTI, România, 15 martie 2024 – Într-o mutare strategică de consolidare a prezenței sale în România, Ford Motor Company anunță planuri de extindere a operațiunilor Ford Business Solutions (FBS) în București. FBS, un important furnizor de soluții inovatoare pentru afaceri, și-a dezvăluit strategia de creștere menită să-i consolideze prezența în regiune, în special în domenii cheie precum IT și suport pentru entități bancare și financiare existente din grup.

Din momentul lansării Ford Business Solutions Center în luna februarie a anului 2022, Ford s-a dedicat creării de modele scalabile pentru soluții de afaceri cu scopul de a oferi un avantaj competitiv diviziilor sale și echipelor de lucru prin oferirea de capabilități avansate. FBS a avut un rol esențial în susținerea angajamentului Ford față de inovație și excelență în furnizarea de servicii și are în prezent peste 100 de angajați în România.

Cu accent pe domenii cheie precum IT și suport pentru entități bancare și financiare existente din grup, FBS își valorifică expertiza pentru a sprijini echipele globale ale Ford Motor Company cu scopul de a atinge obiectivele strategice. Compania își propune să recruteze peste 100 de specialiști în domeniile menționate mai sus, cu abilități lingvistice avansate în limbile germană, italiană, spaniolă și franceză. În acest fel, echipa aproape își va dubla efectivele de la aproximativ 100 de angajați la peste 200 până la sfârșitul anului 2024.

"Prin atragerea unei forțe de muncă diverse și talentate, Ford aspiră să-și sporească capacitatea de a oferi soluții de înaltă calitate pentru operațiunile sale globale de afaceri. Planurile de extindere comunicate reprezintă o contribuție majoră la consolidarea poziției Ford Business Solutions ca furnizor principal de soluții de afaceri în regiune", a declarat Dieter Rogmann, Director FBS Europa.

Extinderea operatiunilor din București confirma angajamentul Ford de accelerare a creșterii economice și a inovației în Europa de Est, poziționând compania ca un jucător cheie în sectorul soluțiilor pentru afaceri în regiune. Centrul FBS București este situat în One Cotroceni Park, într-un spațiu de lucru de ultimă generație.

Pe lângă prezența din România, la nivel global, FBS mai este prezent în Ungaria, India și Mexic. Organizația își propune să promoveze noi strategii de soluții de afaceri, care include: înființarea unei rețele de centre de servicii în mai multe locații, ce permite o conectivitate mai mare între operațiuni, dezvoltarea automatizării proceselor, analize avansate și fluxuri de lucru digitale și schimbarea modului în care funcționează compania prin procese simplificate.

Divizia Ford Business Solutions din București este integrată în Ford Romania Services, subsidiara locală a grupului Ford Motor Company, care integrează atât activitățile de vânzări și marketing ale Ford in România (Compania Națională de Vânzări), cât și activitățile de achiziții integrate Ford în Europa.

Test Drive Autoturisme Programare service Contact